Način pripreme
Ćureći file se veoma dobro opere. Seče se na srednje komade i stavlja se u posudu.
Dodaje se začin za suvlaki i 50 ml ulja. Veoma dobro se meša. Ostavlja se na 60 minuta u frižideru.
Nakon što se izvadi iz frižidera, stavlja se u vok tiganj. Dodaje se 100 ml ulja i proprži se na 10 minuta.
Mladi luk se očisti i veoma dobro opere. Sitno se isecka. Dodaje se u meso.
Proprži se na još 10 monuta, nakon čega se sipa u tepsiju u kojoj će se peći. Zelje se očisti i opere. Seče se na krupne trakice.
Dinsta se u tiganju, nakon što je meso izdinstano sipa se u tepsiju.
Peršun i divlja na se očiste i operu. Sitno se seckaju. Dodaju se u meso i veoma dobro se izmešaju.
Dodaje se aleva paprika, so i 2 šolje tople vode. Veoma dobro se izmeša.
Ćureći file sa alevom paprikom, solju i 2 šolje tople vode. Veoma dobro se izmeša.
Ćureći file sa zeljem Suvlaki se peče 40 minuta na 220 stepeni na najnižem grejaču.