Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Moji mućeni milibroti

Moji mućeni milibroti

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Moji mućeni milibroti
Fotografije: Rositsa Petrova
8 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Moji mućeni milibroti - aromatični, vazdušasti, sa gomilom iznenađenja unutra"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg + još otprilike 100 g
  • sveže mleko - 600 ml, toplo
  • suvi kvasac - 14 g ili 1 kockica, svež (42 g)
  • jaja - 3 komada + 3 žumanca
  • šećer - 250 g
  • tečni zaslađivač - 2 supene kašike
  • masnoća - 250 g (maslac, svinjska mast, ulje), pomešani
  • suvo grožđe - 100 g, natopljeno u rumu
  • kora limuna
  • kora pomorandže
  • vanila - 1 kašičica, tečna ili 2 kesice
  • so - 1/3 kašičice
  • nadev
  • čokolada u kapljicama
  • sušeno viće
  • ratluk
  • za premazivanje
  • belance - 1 komad
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se istopi u mleku zajedno sa šećerom i ostavlja se da se aktivira.

Jaja se mute sa šećerom. Dodaju se istopljen i ohlađen maslac, mast i ulje.

Zatim sveže mleko sa kvascem i prosejanim brašnom.

Sve se meša.

Na kraju se dodaje suvo grožđe oceđeno, kao i fino izrendane korice 1 limuna i 1 pomorandža i vanila.

Testo za milibrot se pokriva folijom i stavlja se u frižide rna jednu noć.

Vadi se iz frižidera i ostavlja se na 60 minuta na sobnoj temepraturi.

Nakon toga se premesi sa malo brašna. Deli se na 4 jednaka dela. Svaki se deli na još tri. Oblikuju se fitilji na blago nabrašnjenoj radnoj površini i stavlja se nadev po želji (ratluk, čokolada, sušeno voće).

Isplete se milibrot i stavlja se u kalup za pečenje podmazan maslacem. Ostavlja se da naraste na otprilike sat vremena.

Na kraju se premazuje umućenim belancem i posipa se šećerom.

Na dno rerne se stavlja posuda sa vrućom vodom.

Milibroti se peku u zagrejanoj rerni na 170°С otprilike 40 minuta.

Na sredini pečenja se stavlja aluminijumska folija da ne bi pregorelo.

Od ove količine sam napravila 4 izuzetno vazdušasta i aromatična milibrota po 600 g svaki.

Srećni praznici sa mojim mućenim milibrotima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: