Način pripreme
U zagrejano mleko se dodaju kvasac i po supena kašika šećera i brašna. Ostavlja se na toplom dok se kvasac ne aktivira.
Posebno u posudi se mute ostali šećer, polovina masti, tečni zaslađivač, ova jaja i belance trećeg.
Brašno se proseje, U njega se dodaje so, izrendana kora limuna i vanila. U sredini se pravi udubljenje u koje se sipa aktivirani kvasac.
Mesi se meko testo za milibrot tako što se u nekoliko navrate dodaje ostala masnoća. Mesi se dok se u potpunosti ne apsorbuje. Testo se ostavlja da naraste na toplom dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Deli se na lopte koje se sa svoje strane dele i prave se fitilji od njih. Fitilji se pletu, oblikuju se u loptu i stavljau u prethodno nauljena gnezda u obliku mafina.
Milibrot mafini sa ostavljaju ponovo da narastu. Pre nego što se stave u rernu premazuju se odvojenim žumancem i posupaju se vlažnim kristal šećerom.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C otprilike pola sata ili dok se ne dobije lepa boja.
Neka vam je ukusno sa mojim savršenim milibrot mafinima.
Komentari