Način pripreme
Prvo prosejemo brašno.
Stavljamo zagrejano sveže mleko, istopljeno kokosovo ulje, ulje, suvo grožđe i esencija u posudu mini pekare.
Mutimo oba jaja sa šećerom u posebnoj posudi i dodajemo ih u ostale sastojke. Na kraju dodajemo brašna u kojima pravimo udubljenje i stavljamo kvasac.
Uključujemo mini pekari na režim za mešenje testa. Ostavljamo mašinu da mesi otprilike 30 minuta. Po vašoj proceni možete dodati još malo brašna. Ovo testo nije kao ostala tipična za milibrot.
Tamnije je karamel boje zbog uključivanja smeđeg šećera i teško je i lepljivo! Potrebno mu je više vremena da naraste (4-5 sati na toplom) zbog kokosovog ulja i brašna.
Ne naraste mngoo, već smo udvostruči svoju zapreminu.
Kada izvadimo testo iz uređaja, stavljamo ga u okrugli kalup za pečenje (prečnik 24 cm u ovom slučaju), čije dno pokrivamo pergamentnim papirom na otprilike sat vremenak, odozgo pokriveno folijom.
Nakon čega ga oblikujemo nauljenim rukama u oblik milibrota na radnoj poršini, posut s malo brašna da se ne bi lepilo i vraćamo ga ponovo u kalup da naraste dok ne udvostrči svoju zapreminu, pokriveno folijom.
Nakon čega ga mažemo trećim umućenim jajetom i posipamo šećerom i filiranim bademima.
Pečetmo u prethodno zagrejanoj rerni do 170-160 °C dok čačkalica koju zabodemo ne postane suva, otprilike 40 minuta.
Neka vam je slatko sa mojim milibrotom sa notom kokosa!