Način pripreme
Rernu uključiti da se greje na 180 stepeni.
Žumanca odvojiti od belanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca pomešati sa brašnom, šećerom i vanilin šećerom, pa razmutiti sa malo hladnog mleka da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva.
Pleh podmazati, pa kašikom stavljati gomilice snega od belanaca i peći u zagrejanoj rerni dok malo dobiju boju, oko 15 minuta, zavisi od rerne. Ako vam rerna peče nejednako, dobićete kao ove moje na fotografiji, one bliže ivici pečenije, a u sredini manje pečene.
Kad mleko provri, lagano sipati smesu od žumanaca uz stalno mešanje i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dok se krem skuva, i šnenokle će biti pečene.
Pečene šnenokle izvaditi odmah špatulom u činiju, ako ostanu da se ohlade u plehu zalepe se. Preliti vrućim kremom i VOILA! Šnenokle iz rerne su gotove!
Da bih izbegla prepucavanje među decom ko je koliko pojeo, najlakše mi je da odmah podelim po činijama, oni prebroje koliko ima i koliko ko može da pojede. A koliko vole ovaj desert, nikada ga ne spremam sa jednim litrom mleka, nekad je i dve malo...
Ako želite da dodate piškote, kad poređate pečeni šne u činiju/činije, pored šnea stavite poškote polomljene na 2 dela, jer onda lepše upiju krem i budu meke i sočne. Ja ih sad nisam imala.
Komentari