Način pripreme
Prethodno potopite suvo grožđe u rum. Rastvorite kvasac u 50 ml mlakog svežeg mleka i 1 supenu kašiku brašna i ostavite da nadođe na toplom.
Prosejte brašno sa solju i u udubljenje stavite kvasac, jaja, prethodno umućena na penu, i maaslac i uljem rastopljene. Dodajte zaslađivač i vanilu i koru limuna.
Mesite postepeno testo, počnite da mešate samo u jednom pravcu. Gotovo testo stavite u namazanu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da nadođe.
Dobijeno glatko testo stavite u kesu namazanu uljem, stavite u pleg, pokrijte krpom i ostavite da nadođe. Premesite nadošlo testo još 2 puta. Na kraju dodajte oceđeno suvo grožđe, orahe po želji i oblikujte milibrot.
Stavite u pleh ili kalup, ostavite da nadođe ponovo malo. Namažite umućenim jajetom i stavite milibrot sa zaslađivačem i pecite u umereno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.
Pogledajte takođe kako da napravite milibrot za dijabetičare ili ukusan milibrot sa stevijom.