Način pripreme
Prethodno očišćene jagnjeće iznutrice se pene. Stavljaju se u šerpu, pokrivaju se vodom i stavljaju se na ringlu, nakon što provri pokupi se pena rešetkastom kašikom.
U šerpu se sipa ulje sa sitno iseckanim lukom i belim lukom. Dinstaju se kratko, dodaje se pirinač opran u nekoliko voda, proprži se na 5-6 minuta, nakon čega se dodaju iznutrice. Začini se, dosipa se topla voda i ostavljaju se na 10 minuta da se kuvajul.
Obilno se posipa divljom nanom i presipa se u odgovarajuću tepsiju, pokriva se aluminijumskom folijom.
Jagnjeća sarma od iznutrica se peče 20 minuta na 190 stepeni nakon čega se zaliva pripremljenom smesom od jaja i kiselog mleka.
Vraća se u rernu da se zapeče dok ne bude gotovo.
Prijatan apetit sa jagnjećom sarmom od iznutrica sa zelenišem!