Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Speltin australijski damper

Speltin australijski damper

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Speltin australijski damper
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
07/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Speltini australijski damper - ako niste probali, vreme je"

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 450 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 90 g + za premazivanje
  • topla voda - 180 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Speltino brašno se proseje u posudu u kojoj će se mesiti.

Dodaje se prašak za pecivo i so.

Veoma dobro se meša i prosejava se drugi put.

Maslac se istrlja prstima u brašno dok se ne pretvori u krupne mrve.

U brašnu se pravi udubljenje u koje se sipa topla voda.

Meša se drvenom kašikom dok se ne formira testo. Testo se mesi 10 minuta.

U tepsiju prečnika 20 cm se stavlja papir za pečenje.

Testo se oblikuje u disk i stavlja se u tepsiju.

Testo se nožem deli na 8 delova tako što se ne seče do kraja.

Speltin hleb se peče u prethodno zagrejanoj rerni 25 minuta na 180°C.

Kada se izvadi iz rerne speltin australijski damper premazuje se maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: