Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba sa ćuftama bez pirinča

Čorba sa ćuftama bez pirinča

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
231159
Čorba sa ćuftama bez pirinča
Fotografije: Monika Mancheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
5
"Čak i da ste zaboravili pirinač, čorbe sa ćuftama će ponovo biti strašno ukusna - evo vam recept"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - otprilike 400 g
  • prezle - 3 supene kašike
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada, srednje veličine
  • fida - ili tanke špagete
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • so
  • crni biber
  • majčina dušica
  • čubar
  • brašno - za zgušnjavanje
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj šerpi propržite luk i šargarepu. Dodajte otprilike 3 l vode, so i krompir iseckan na male kockice. Kuvajte dok se krompir ne skuva, ali da se ne raspada.

Za ćuftice:

Mleveno meso zajedno sa crnim biberom, čubarom, majčinom dušicom i prezlama pomešajte i oblikujte male loptice. Nabrašnite jednu veliku dasku, tanjir ili radnu površinu. Uzmite posudicu i u nju stavite brašno. Otkidajte male loptice veličine oraha i uvaljajte ih u brašno. Poređajte ih na pripremljenu nabrašnjenu površinu.

Ćuftice ubacite u ključalu čorbu, spuštajući ih jednu do druge dok ne potrošite sve loptice.

Kada su se skuvale, isplivaće na površinu. Uzmite fidu ili tanke špagete (u nekoliko tankih snopova) i izmrvite ih u čorbu. Kuvajte dok ne budu gotove. Stavite crni biber, majčinu dušicu i čubar.

Za to vreme napravite preliv u dubokoj posudi jajeta sa kiselim mlekom i 1-2 supene kašike brašna.

Počnite da sipate bujon čorbe sa ćufticama u ovu smesu i mešajte je kako, biste je temperirali.

Zatim je sipajte u čorbu i mešajte dok se dobro ne pomešaju.

Skinite sa vatre i pospite sitno iseckanim peršunom.

Pre serviranja čorbe sa ćufticama bez pirinča možete staviti 1 supenu kašiku sirćeta u porciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: