Način pripreme
U duboku posudu stavite mleveno meso.
Ispecite jednu crvenu papriku, oljuštite je, očistite od drški i semenke, isecite na sinto, istucajte je blago i stavite u mleveno meso.
Isecite na sitno jedan struk luka i beli deo jednog struka belog luka i stavite i njih u mleveno meso.
Dodajte na sitno isečen peršun i čubar.
Pospite biberom i solju.
Natopite u vodi jednu krišku hleba bez kora, iscedite i stavite u mleveno meso.
Razbijte jedno jaje i zamesite dobro sve sastojke.
Ostavite da odstoji jedan sat da upije arome.
Od mlevenog mesa sa svežim začinima oblikujte ćuftice.
Sipajte ulje u posudu za pečenje i zagrejte ga.
U tanjir sipajte brašno i uvaljajte ćuftice sa obe strane. Poređajte ih u posudu za pečenje i stavite u rernu.
Pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta, nakon toga ih okrenite i pecite još 15 minuta.
Ćuftice sa svežim začinima iz rerne su gotove.