Način pripreme
Očistite barbune od iznutrica tako što ćete im rasporiti stomak. Uklonite peraje i krljušti i dobro operite pod tekućom vodom.
U dubljoj posudi pomešajte vino, sok od 1/2 limuna, maslinovo ulje, so i izmrvljenu kocku bujona.
Dodajte grančice ruzmarina i ostavite ribu da ostane u marinadi, dobro promešajte da se rasprostrani i začini iznutra i spolja.
Marinirane cipale ostavite da odstoje oko pola sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Izvadite cipale iz posude i poređajte ih u podmazan pleh. Isečen beli luk stavite u stomake i prelijte marinadom koja je ostala u posudi. Ako je malo, možete sipati vrlo malo vode i poprskati sa još maslinovog ulja.
Ne zaboravite da stavite grančice ruzmarina na vrh.
Pecite ribu oko 15 minuta ili dok ružičasta boja kože ribe ne postane intenzivnije crvena.
Pečene barbune poslužite dok su topli.
Prijatno!