Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Burito»Burito sa piletinom i čedar sirom

Burito sa piletinom i čedar sirom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Burito sa piletinom i čedar sirom
Fotografije: TanyaGyurova
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Burito sa piletinom i čedar sirom koji je najukusniji kada je napravljen po ovom receptu i poslužen sa svežom salaticom"

Potrebni sastojci

  • pogače za burito - 3 velike, tortilje
  • pileći bonfile - otprilike 1/2 kg
  • crveni luk - 1 glavica
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • kačkavalj - otprilike 50 g
  • čedar - otprilike 100 g
  • majonez - otprilike 3 - 4 supene kašike
  • Za pileći file
  • prezle - 2 - 3 supene kašike
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • kari - 2 - 3 prstohvata, začin
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file marinirajte u soja sosu, kariju i malo ulja otprilike sat vremena.

Stavite prezle u duboki tanjir i uvaljajte svaki file u nju.

Poređajte pileće filete u tepsiju sa papirom za pečenje i malo ulja i pecite na 200°C dok ne postanu zlatkasti.

Ukolikoje vaša tepsija sa nelepljivim premazom, nije potrebno da stavljate papir.

Dok se meso peče isecite sastojke za nadev za burito.

ISecite crveni luk na polumesece, kisele krastavčiće na tanke kolutiće i kačkavalj i čedar sir - na kriške srednje debljine.

Kada je pileći file gotov, počnite naizmenično da slažete sastojke u tortilju.

Prvo blago namažite majonezom i posle stavite u jedan kraj filete, luk, krastavčiće i kačkavalj.

Uvijte tortilju kao što je pokazano na fotografijama gore, i stavite u istu tepsiju u kojoj ste pekli pileći file.

Stavite po nekoliko kriški (ili izrendajte) čedar sir i zapecite u rerni dok se ne istopi.

Poslužite burito sa piletinom i čedar sirom dok je topao sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: