Način pripreme
Pileći file marinirajte u soja sosu, kariju i malo ulja otprilike sat vremena.
Stavite prezle u duboki tanjir i uvaljajte svaki file u nju.
Poređajte pileće filete u tepsiju sa papirom za pečenje i malo ulja i pecite na 200°C dok ne postanu zlatkasti.
Ukolikoje vaša tepsija sa nelepljivim premazom, nije potrebno da stavljate papir.
Dok se meso peče isecite sastojke za nadev za burito.
ISecite crveni luk na polumesece, kisele krastavčiće na tanke kolutiće i kačkavalj i čedar sir - na kriške srednje debljine.
Kada je pileći file gotov, počnite naizmenično da slažete sastojke u tortilju.
Prvo blago namažite majonezom i posle stavite u jedan kraj filete, luk, krastavčiće i kačkavalj.
Uvijte tortilju kao što je pokazano na fotografijama gore, i stavite u istu tepsiju u kojoj ste pekli pileći file.
Stavite po nekoliko kriški (ili izrendajte) čedar sir i zapecite u rerni dok se ne istopi.
Poslužite burito sa piletinom i čedar sirom dok je topao sa svežom salatom.