Način pripreme
Mladi krompir se opere veoma dobro, šargarepa se oljušti i iseče na krogove, paprika na krupne parčiće veličine kao ćuftice.
Mleveno meso se zamesi sa kuminom, čubrom, prezlama i peršunom. Oformi se 6 malih ćuftica.
U šerpu se stavljaju krompir i šargarepa, prelivaju se vodom i kuvaju 10 minuta.
Ocedi se povrće i posipa uljem i začinima, pri čemu se krompir uvalja dobro da se zamasti.
Na metalan ražnjić se naniže krompirić, paprika, šargarepa, ćuftica i tako se ređa dva puta.
Ražnjići se poređaju u posudu za pečenje na papir za pečenje, prelivaju se preostalim uljem odozgo i peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne budu gotovi.
Serviraju se topli za ručak, sjajni su ako ih garnirate sa salatom. Prijatno!
Ražnjići sa mladim krompirom i ćufticama su gotovi.