Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte eritritol, žumanca, tapioku ili marantu i so. Dobićete svetlo žutu kremastu pastu.
U malu šerpu sipajte kokosovo mleko i zagrejte na srednjoj vatri dok ne počne da bubri. Nakon toga isključite ringlu.
Uzmite jednu čašu vrućeg mleka i polako ga sipajte u smesu sa žumancima. Izmešajte kako biste sjedinili.
Kada dodate mleko, sipajte smesu od jaja u ostalu smesu u šerpu, dodajte vanilu i izmešajte kako bi se ponovo sjedinilo.
Stavite tiganj nazad na srednju vatru. Neprestano mešajte.
Poslastičarski krem će početi da izgleda redak i penušav, ali na kraju krajeva počeće da se zgušnjava nakon nekoliko minuta. Kada se zgusti do konzistencije pudinga, odmah isključite ringlu.
Prebacite poslastičarski krem u cediljku kako biste ga procedili. Ovo će ga učiniti glatkim.
Pokrijte streč folijom i ostavite ga da se ohladi do sobne temperature i nakon toga ga ohladite u frižideru dok ne bude gotov za filovanje torte ili dok ne ispečete kore.
Pripremanje kore: Zagrejte rernu do 180°C. Dve tepsije 20 cm obložite pergament papirom za pečnje i ostavite sa strane.
U posudu za mešenje dodajte bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i so i dobro izmešajte. Odvojte.
U mikseru ili običnim ručnim mikserom umutite maslac i šećer dok ne postane vazdušasto, otprilike 8 minuta. Dodajte jaja jedno po jedno i dobro mutite dok se u potpunosti ne apsorbuju.
Dodajte mleko i ekstrakt vanile dok se ne sjedine. Dodajte suve sastojke i mutite dok se ne dobije kremasta konzistencija.
Ravnomerno rasporedite testo u dva kalupa za tortu i izgladite kore. Pecite otprilike 22-25 minuta ili dok štapić ne izađe čist. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
Kada se kore ohlade, nafilujte ih omiljenim kremom od vanile. Dijetalnu tortu sa kokosovim brašnom i voćem dekorišite po izboru.
Uživajte u ukusnoj niskokaloričnoj torti sa eritritolom.