Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Bezglutenska fokača sa krupnom solju

Bezglutenska fokača sa krupnom solju

Bezglutenska fokača sa krupnom solju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
27/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Probajte našu bezglutensku fokaču"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 150 g
  • kukuruzno brašno - 150 g
  • voda - 350 - 400 ml
  • so
  • jaje - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kvasac - 10 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u vodi.

Stavite dve vrste brašna u posudu i napravite rupu u sredini. Dodajte preostale sastojke. Zamesite lepljivo testo.

Uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom sat do sat i po vremena. Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje.

Stavite gotovo testo u sredinu. Oformite namazanim rukama krug. Napravite rupe po površini pomoću prstiju.

Prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite ljuspama soli.

Pecite fokaču u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Bezglutenska fokača sa krupnom solju je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: