Način pripreme
Pileći bataci se operu dobro i poređaju u posudu za pečenje. Prelivaju se ulje i posole se solju i biberom.
Stavljaju se u rernu i zapeku se dok ne budu polu gotovi.
Za to vreme se iseku luk i šargarepe na sitno.
Vrganji se natope u šolji hladne vode dva tri sata ranijie.
Pirinač se isplakne pod tekućom vodom.
Poluispečeni bataci se izvade u tanjir. U masnoću od bataka se stavljaju luk, šargarepe i pirinač. Začinjavaju se začinima.
U pirinač se dodaju i od vode oceđene i na sitno isečene pečurke.
Sve se meša dobro i preko pirinča se poređaju bataci.
Jelo se preliva vodom u kojoj su bile natopljene sušene pečurke, plus još 5 šolja vode.
Piletina sa pirinčem se peče dok pirinač ne uoje svu vodu.
Gotov pirinač sa vrganjima i piletinom se posipa peršunom.