Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pirinač sa vrganjima i piletinom

Pirinač sa vrganjima i piletinom

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Pirinač sa vrganjima i piletinom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Pirinač sa piletinom i vrganjima - probajte, ukusno je"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • pirinač - 2 šolje
  • voda - 6 šolja
  • šargarepe - 2 komada
  • luk - 1 glavica, crni
  • sušeni vrganji - 6 kriški
  • paradajz pire - 1 kašika, ljut
  • ulje - 30 ml
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se operu dobro i poređaju u posudu za pečenje. Prelivaju se ulje i posole se solju i biberom.

Stavljaju se u rernu i zapeku se dok ne budu polu gotovi.

Za to vreme se iseku luk i šargarepe na sitno.

Vrganji se natope u šolji hladne vode dva tri sata ranijie.

Pirinač se isplakne pod tekućom vodom.

Poluispečeni bataci se izvade u tanjir. U masnoću od bataka se stavljaju luk, šargarepe i pirinač. Začinjavaju se začinima.

U pirinač se dodaju i od vode oceđene i na sitno isečene pečurke.

Sve se meša dobro i preko pirinča se poređaju bataci.

Jelo se preliva vodom u kojoj su bile natopljene sušene pečurke, plus još 5 šolja vode.

Piletina sa pirinčem se peče dok pirinač ne uoje svu vodu.

Gotov pirinač sa vrganjima i piletinom se posipa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: