Način pripreme
Priprema patišpanj kore: Umutite jaja i šećer (na najjačoj brzini). U smesu dodajte prosejano brašno (dva puta i mešajte odozdo ka gore).
Mutite dok belanca ne pobele sa drugom dozom šećera. Po želji, možete da dodate 20 g kakaoa u smesu sa brašnom, ja sam ovog puta odlučila da bude bez kakaoa.
Raširite list pergament papira u tepsiju za pečenje, moja je veličine 30x40cm, sipajte smesu i pecite na 180 stepeni sa ventilatorom 7 minuta, ali je izvadite iz rerne samo kada ste odradili test sa čačkalicom za zube, zato što je moguće još minutu, dve da bude neophodno.
Nakon toga odmah pospite sa malo šećera i pokrijte streč folijom da ne bi isparila vlaga iz testa.
Ostavite da se blago ohladi, uvijte u rolat i zapečatite folijom dok ne bude spremno za upotrebu, što preporučujem da uradite tokom dana.
Nadev: Ohladite pavlaku i posudu miksera, ovaj korak je od suštinskog značaja za siguran rezultat.
Mutite dok se ne dobije stabilna smesa, dodajte nutelu i mutite još minutu. Raširite patišpanj koru na foliju, natopite je mlekom ili viskijem, namažite musem i ukoliko je jedete tokom dana, dodajte i iseckane jagode otprilike 200 g, ponovo uvijte providnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.
Kada vreme isteče, skinite foliju sa strane i ukrasite mekim ganašem i jagodama.
Meki ganaš: 30 g vrućeg mleka i u njemu istopite 30 g crne čokolade. Možete da povećate sastojke duplo po izboru. Četkicom namažite ceo rolat i ostavite ga da se hladi u frižideru.
Desert je gotov, stavite ga u frižider i servirajte ga hladnog. Rolat sa tečnom čokoladom i jagodama će imati garantovan uspeh!