Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Džigerice sa lukom u tiganju

Džigerice sa lukom u tiganju

Džigerice sa lukom u tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Sjajno meze od džigerica sa lukom - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • ulje - 5 kašika
  • luk - 3 glavice
  • biber
  • peršun
  • so - za posipanje
  • brašno - za valjanje
  • čorbadžijske paprike - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavne i mnogo sočne i ukusne su ova pileće džigerice na tiganju.

Džigerice se operu, osuše i uvaljaju u brašno, pri čemu se višak istrese.

Luk se iseče na krupne polumesece i u vrućem ulju se dinsta da omekša, posut sa malo soli i bibera.

Dodaju se džigerice, prže se kratko, dok ne promene svoju boju da ne postanu suve i sklanjaju se sa ringle.

Posipaju se isečenim peršunom i solju i džigerice na tiganju su spremne za večeru.

Nakon što se skuvaju džigerice sa lukom u tiganju dodaje se i nekoliko čorbadžijskih paprika iz tegle.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: