Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Džigerice sa pečurkama i lukom u tiganju

Džigerice sa pečurkama i lukom u tiganju

Džigerice sa pečurkama i lukom u tiganju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Jedno ukusno brzo jelo sa džigericama, pečurkama i lukom u tiganju"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 10 komada
  • pileće džigerice - 250 g
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - po pola žute, zelene i crvene
  • biber
  • čubar
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigerice i isecite ih. Sipajte u šerpu sa vodom i stavite da provri. Prospite vodu i ponovo ih dobro operite.

Isecite na tanke štapiće šargarepu i paprika, a luk na polumesece. Isecite pečurke na krupnije.

Istopite maslac sa kašikom ulja u tiganju. Dodajte pečurke i zapržite ih. Izvadite ih i ostavite sa strane. U istom tiganju zapržite 8 minuta šargarepu i paprike. Dodajte džigerice, a malo nakon njih vratite i pečurke.

Na kraju dodajte luk, promešajte i dinstajte brzo jelo kratko.

Začinite biberom, čubrom i solju.

Džigerice sa pečurkama i lukom u tiganju su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: