Način pripreme
Pomešajte obe vrste brašna u posudi.
Dodajte so i izmešajte. Oblikujte udubljenje.
Sipajte prethodno zagrejanu vodu, i u nju izmrvite kvasac. Dodajte i šećer.
Izmešajte koliko je potrebno da se rastvore, i dodajte maslinovo ulje i kiselo mleko.
Od nabrojanih sastojaka umesite meko testo koje se ne lepi.
Po potrebi dodajte još malo brašna.
Gotovo testo pokrijte folijom i ostavite da naraste, dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Za to vreme napravite nadev, tako što isečete kobasicu, kačkavalj i mocarelu na komade.
Koristila sam domaći sos za picu, ali možete da ga zamenite kečapom ili ljutenicom.
Kada je testo nadošlo, razvijte ga na listu papira za pečenje kog ste prethodno posuli sa malo brašna u tanak krug prečnika otprilike 40 cm.
Stavite u sredinu velike posude ili poklopcq šerpe i napravite razreze širine 2 cm. Dobiće se tanke trake.
Nakon toga isečeni deo namažite paradajz sosom.
Po njemu namažite nadev, a po kraju ravnomerno rasporedite krem sir.
Prepletite svake dve trake formirajući X tako da se oblikuje bord.
Nakon toga bord pogače namažite žumancem, pomešanim sa malo vode ili svežim mlekom.
Ostavite pogaču sa nadevom da naraste na još 15 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 250°С, a nakon toga je stavite da se peče 17-20 minuta.
Lepa i veoma ukusna speltina pogača sa nadevom, s kojom možete iznenaditi vaše bližnje.
Prijatan Apetit!