Način pripreme
Ovi mekane pogačice sam pravila pomoću miksera i velike mutilice za testo.
U brašno se dodaje kvasac, meša se i dodajte toplo sveže mleko, maslinovo ulje, so, šećer.
Oblikuje se lepa lopta mekog testa, koje se ostavlja da naraste na toplom dok ne udvostruči zapreminu. Od naraslog testa se kidaju lopte i poređaju se jedna do druge u dorbo podmazanu posudu za pečenje. Ostavljaju se da ponovo narastu oko 30 minuta.
Prelivaju se prelivom i peku se na 170-180 stepeni oko 40-45 minuta.
Beleška: Prethodno izmerim lopte testa na vagi - po 100 g svaka. Posuda mi je veličine oko 22-24 cm.
U prelivu je malo dve kašike vode i zato sam dodala oko 50-70 ml. Treba da bude gust, ali da istovremeno može i da prekrije lopte testa.
Nisam koristila brašno, već prezle, pa je preliv hrskaviji.
Mekane pogačice sa prezlama su mnogo ukusne.