Način pripreme
U odgovarajućoj posudi se mute jaja mikserom i postepeno se muti šećer, postepeno se dodaju i ostali sastojci ulje, brašno prosejano sa praškom za pecivo, orasi, cimet i kora limuna.
Kravlji maslac se istopi.
Dno odgovarajuće pravougaone tepsije se podmazuje maslacem i ređaju se četiri kore tako što se svaka posipa kravljim maslacem.
Ponovo se posipa ostalim delom nadeva, zagladi se i ponovo se ređaju kore.
Jednostavna baklava se seče na kvadrate ili trouglove željene veličine.
Na svaki komad se stavlja po jedan pekan orah, posipa se ostalim kravljim maslacem i peče se u umereno rerni dok ne porumeni, dok ne bude gotovo.
Ohladi se i zaliva se vrućim sirupom, napravljenim od šećera, vode i vanile.
Lažna baklava se ostavlja da odstoji barem 24 sata u frižideru pre konzumacije.