Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa dve vrste glazure i mlečnim kremom

Ekleri sa dve vrste glazure i mlečnim kremom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Ekleri sa dve vrste glazure i mlečnim kremom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Predstavljamo vam naše omiljene domaće eklerčiće - sa ukusnim domaćim kremom i glazurom po želji"

Potrebni sastojci

  • voda - 125 ml
  • so - 1 prstohvat
  • kravlji maslac - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • šećer - 1 prstohvat
  • Mlečni krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 20 g
  • maslac - 25 g
  • vanila - 3 komada, kesice
  • Karamel glazura
  • šećer - 3 supene kašike
  • voda - 1 kašičica
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • Čokoladna glazura
  • kakao - 2 supene kašike, dr Oetker, Premium
  • tečna čokolada - 2 supene kašike, Bio
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za eklere u posudu se sipa voda, so, šećer i maslac. Kada provri, dodaje se celo brašno i neprestano se meša dok se ne oblikuje lopta testa.

Kada se malo ohladi, dodaju se jaja dok se u potpunosti ne apsorbuje. Kašikom se uzima smesa i na papiru za pečenje kašikom se olbikuju loptice.

Mali ekleri se peku na 240°C u zagrejanoj rerni otprilike 30-35 minuta. Pune se mlečnim kremom.

Krem se pravi tako što se u delu mleka rastvori brašno, jaja, a ostalo se stavlja sa šećerom na ringlu.

Kada provri, dodaje se u tankom mlazu, meša se dok se ne zgusti. Na kraju se dodaje vanila i maslac.

Priprema se karamel glazura, šećer se karamelizuje sa vodom, dodaje se mleko i šećer u prahu i muti se.

Za čokoladnu glazuru sve se istopi u kaseroli na ringli, neprestano se meša da ne bi izgorelo.

Ekleri se zalivaju sa dve vrste glazure.

Ekleri sa dve vrste glazure i mlečnim kremom se čuvaju u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti