Voćni parfe sa mnogo čokolade i cvetićima sa maslacem
Плодово парфе с много шоколад и маслени цветя
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Parfe»Voćni parfe sa mnogo čokolade i cvetićima sa maslacem

Voćni parfe sa mnogo čokolade i cvetićima sa maslacem

Doni NikiDoni Niki
Početnik
1892793026
Voćni parfe sa mnogo čokolade i cvetićima sa maslacem
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
21/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Probajte naš praznični voćni parfe sa čokoladom"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Smesa za parfe
  • slatka pavlaka - 800 ml
  • kisela pavlaka - 500 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • želatin - 3 kesice (po 10 g)
  • preliv od jagoda - 1 šolja (domaći)
  • sveže mleko - 1 šolja
  • Za unutrašnji deo parfea
  • jagode - 300 g
  • Za preliv od jagoda
  • jagode - 300 g
  • šećer - 300 g
  • Za dekoraciju
  • jagode
  • trešnje
  • Za prelivanje kore
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • Čokoladni ganaš
  • kuvertura - 200 g
  • pavlaka - 100 ml
  • Krem od maslaca
  • maslac - 250 g
  • kondenzovano mleko - 397 g (1 kutija)
  • boje - za bojenje
  • Za dekoraciju
  • vafl kornet - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute sa šećerom 10 minuta, brašno sa praškom za pecivo se proseje i dodaje se postepeno, meša se špatulom da ne spadne smesa.

Peče se na 180 stepeni sa ventilatorom u tepsiji prečnika 26 cm, obloženoj papirom za pečnje.

Gotova kora se deli na dva dela.

Za preliv od jagode, jagode se posipaju šećerom. Ostavljaju se na nekoliko ati da puste sok. Kuva se na ringli dok se ne zgusti.

Sledi spremanje smese za parfe. Pavlaka sa šećerom u prahu se kratko muti, ne treba da se dobije gust krem, dodaje se kisela pavlaka. Od ove smese se odvaja otprilike 150 g za pokrivanje gornje kore i špricanja vafl kantice. U ostali deo se dodaje preliv od jagoda i sveže mleko. Treba da se dobije vazdušasta smesa, u koju se dodaje želatina spremljen prema uputstvima na pakovanju.

U prsten, obavijen acetatnom trakom, se stavlja jedna kora, preliva se zaslađenim svežim mlekom. Na koru se sipa gotova smesa od parfea.

Jagode se operu, posuše i nabockaju u smnesu. Odozgo se zagladi i stavlja se druga kora koja se takođe preliva. Stavlja se u frižider na 2 sata ili u zamrzivač na otprilike sat vremena.

Odozgo se premazuje odvojenim delom pavlake.

Kuvertira se istopi u mikrotalasnoj rerni, dodaje se pavlaka, meša se dok se ne homogenizuje i zaliva se odozgo. Ostavlja se ponovo u frižideru.

Sprema se krem od maslaca. Maslac se muti na maksimalnoj snazi 5 minuta dok ne pobeli, dodaje se tri puta kondenzovano mleko i mućenje traje još 10 minuta dok se ne dobije vazdušasti krem.

Boji se bojama i šprica se po čokoladnoj površini.

Vafl kantica za sladoled se seče na dva dela koji se simetrično stavljaju na koru, dekoriše se slatkom pavlakom.

Jagode i trešnje se nabokaju oko kantica.

Voćni parfe sa mnogo čokolade i cvetićima od maslaca je neobičan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: