Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Dupli burek sa mlevenim mesom i spanaćem

Dupli burek sa mlevenim mesom i spanaćem

Dupli burek sa mlevenim mesom i spanaćem
Fotografije: Vilhelmina Nikolova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
12
"Volimo da ima od svega po mnogo, zato je i burek dupli"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 2 pakovanja, razvijene
  • mladi beli luk - 5 strukova
  • mladi luk - 1 struk
  • dimljena slanina - 50 g
  • ćorizo - 50 g
  • spanać - 450 g
  • sir - 400 g
  • crni biber
  • so
  • kim
  • kari
  • pačija mast - 100 g
  • šarena so
  • aleva paprika
  • mleveno meso - 550 g, teleće i svinjsko
  • turšija - (po izboru)
  • divlja nana
  • čubar
  • jaja - 4 komada
  • kravlji maslac - 400 g
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo polovinu pačije masti na tiganju i dodajemo ćorizo i dimljenu slaninu.

Kada se proprže, dodajemo i 4 struka sitno iseckanog belog luka. Mešamo dok ne omekne, i tada dodajemo mleveno meso. Ponovo mešamo dok se ne proprži i dodajemo šarenu so, crni biber, alevu papriku i čubar.

Ako ste ipak izabrali da stavite turšiju po vašem izboru, možete dodati jednu ili 2 supene kašike za ukus.

Kada je prva smesa gotova, skidamo je sa ringle.

Ponovo zagrevamo pačiju mast na posebnoj ringli i stavljamo sitni iseckan mladi luk i beli luk, kada se proprže dodajemo spanać i nakon desetak minuta i sir.

Na krjau dodajemo kim, kari, so, crni biber, divlju nanu i čubar.

Kada su gotovi, počinjemo da raspoređujemo kore za ovu pitu od spanaća. Od početka punimo po 2 kore odjednom da se ne bi slomile.

Počinjemo od sredine tepsije da uvijamo burek uvijajući u spiralu.

Naizmenično slažemo smese, tako što prvo uvijamo jednu koru jednom, posle drugom. Kada dođemo do sredine, možemo već da počnemo sa po jednom korom, zato što neće biti toliko krivina i šansa da se pokida je manja.

Stavljamo burek sa spanaćem da se peče na 200 stepeni sa ventilatorom.

Kada se zapeče, stavljamo jaja i na svakih petnmestak minuta postepno mažemo prethodno istopljenim maslacem.

Kačkavalj iskidamo i stavljamo između kora, malo pre nego što izvadimo dupli burek sa mlevenim mesom i spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: