Način pripreme
Očistimo i narendamo luk i zapržimo ga u ulju dok ne omekša (ne istiskuje mu se voda).
Dodajemo mleveno meso i kuvamo dok se ne pretvori u mrvice, sklanjamo sa ringle i dodajemo sitno isečene paprike i paradajz.
Začinjavamo solju, čubrom, biberom, peršunom, mirođijom, estragonom i toplom vodom, mešamo.
Čekamo da se ohladi i dodajemo 100 grama narendanog kačkavalja. Umutimo jaja i dodajemo maslinovo ulje, kiselo i sveže mleko, promešamo.
Uzimamo kore dve po dve i mažemo ih smesom od jaja, rasporedimo mleveno meso do sredine kora i uvijamo u rolat.
Ređamo rolate u prethodno podmazanu posudu za pečenje. Mažemo gotove rolate ostatkom smese od jaja, raspodelimo preostali narendan kačkavalj, posipamo semenkama.
Pečemo pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova, oko 30-40 minuta. Vadimo pitu i pokrivamo je čistom krpom na deset minuta.