Način pripreme
Prvo pripremite nadev, tako što lagano propržite mleveno meso i dodate iseckan praziluk. Posolite po ukusu i dodajte alevu papriku. Skinite nadev sa vatre i ostavite u posudi.
Kad se smesa malo ohladi, dodajte jaje i promešajte dok ne upije smesu.
U kaseroli sa 200 ml tople vode dodajte ulje i malo posolite.
U pleh, namazan uljem stavite 4 kore u krst, ivice kora izlaze van - pola od svake.
Nakon toga četkom, potopljenom u smesu od vode i ulja namažite kore koje su na dnu.
Stavite koru, lagano je zgužvajte, da stane na dno, namažite vodom i ređajte sledeći red kora.
Tako pravite četiri kore - na četvrtu, namazanu vodom, sipajte polovinu smese sa mlevenim mesom i prazilukom.
Nakon toga još 4 kore, namazane smesom od vode i ulja, i na poslednju koru sipajte i drugu polovinu smese od mlevenog mesa. Završite burek sa preostale četiri kore.
Burek oblikujte tako što stavite prve 4 kore ka sredini, poravnate četok, potpljenom u smesu sa vodom.
Tako oblikovan burek ostavite na 5 minuta, nakon toga ga stavite u rernu, uključite je na 180 stepeni.
Nakon tridesetak minuta burek je gotov.
Pokrijte ga krpom 10 minuta i spreman je za jelo.