Način pripreme
Zagrevamo polovinu pačije masti na tiganju i dodajemo ćorizo i dimljenu slaninu.
Kada se proprže, dodajemo i 4 struka sitno iseckanog belog luka. Mešamo dok ne omekne, i tada dodajemo mleveno meso. Ponovo mešamo dok se ne proprži i dodajemo šarenu so, crni biber, alevu papriku i čubar.
Ako ste ipak izabrali da stavite turšiju po vašem izboru, možete dodati jednu ili 2 supene kašike za ukus.
Kada je prva smesa gotova, skidamo je sa ringle.
Ponovo zagrevamo pačiju mast na posebnoj ringli i stavljamo sitni iseckan mladi luk i beli luk, kada se proprže dodajemo spanać i nakon desetak minuta i sir.
Na krjau dodajemo kim, kari, so, crni biber, divlju nanu i čubar.
Kada su gotovi, počinjemo da raspoređujemo kore za ovu pitu od spanaća. Od početka punimo po 2 kore odjednom da se ne bi slomile.
Počinjemo od sredine tepsije da uvijamo burek uvijajući u spiralu.
Naizmenično slažemo smese, tako što prvo uvijamo jednu koru jednom, posle drugom. Kada dođemo do sredine, možemo već da počnemo sa po jednom korom, zato što neće biti toliko krivina i šansa da se pokida je manja.
Stavljamo burek sa spanaćem da se peče na 200 stepeni sa ventilatorom.
Kada se zapeče, stavljamo jaja i na svakih petnmestak minuta postepno mažemo prethodno istopljenim maslacem.
Kačkavalj iskidamo i stavljamo između kora, malo pre nego što izvadimo dupli burek sa mlevenim mesom i spanaćem.