Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Pirog»Pirog sa trešnjama i kremom Patisier

Pirog sa trešnjama i kremom Patisier

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Pirog sa trešnjama i kremom Patisier
Fotografije: Iskra
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
"Dokažite svima da ste glavni kuvar tako što ćete ih iznenaditi sa ovim efikasnim pirogom sa trešnjama i Patisier kremom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 50 g, mekani
  • šećer - 50 g
  • bademi - 70 g, samleveni
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno - 70 - 100 g
  • za krem
  • sveže mleko - 300 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 20 g
  • vanilin šećer - 2 kašičice
  • dodatno
  • trešnje - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo šećer sa maslacem, dodajemo umućeno jaje, mlevene bademe i sve dobro umutimo. Posebno pomešamo brašno sa praškom za pecivo, dodajemo u drugu smesu i zamesimo testo.

Namažemo kalup sa malo maslaca i rasporedimo testo po dno i po ivicama da napravio ivice. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta, ne treba da bude potpuno pečeno.

Za krem pomešamo šećer sa brašnom i žumancem. Ugrevamo mleko, ne treba da provri, i u njega, uz neprestano mešanje dodajemo smesu od jaja.

Vraćamo na vatru i kuvamo dok se ne zgusne, mešamo.

Vadimo testo iz rerne, poređamo trešnje, izvadimo koštice, i odozgo sipamo krem.

Vraćamo u rernu i pečemo oko 20-25 minuta.

Serviramo kad se potpuno ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: