Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zamrznuti spanać sa jajima i sirom

Zamrznuti spanać sa jajima i sirom

Zamrznuti spanać sa jajima i sirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Izvadite iz zamrzivača i zavrnite rukave - jednostavno je i garantovano ukusno"

Potrebni sastojci

  • zamrznuti spanać - 1 pakovanje (oko 500 g)
  • jaja - 2 komada
  • sir
  • so
  • biber
  • bešamel - 1 mala kutija, gotov ili domaće napravljen (oko 200 g)
  • ementaler - kačkavalj
  • parmezan - 2 kašike, narendan
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i zapržite beli luk koji ste isekli na kriške.

Dodajte spanać i sačekajte da uvri voda.

Isključite, dodajte parmezan i izmrvite sir (sir možete da dodate sada ili kasnije kada ga stavite u činije, tako što ga namrvite odozgo). Promešajte dobro.

U male keramičke posudice na dno stavite nekoliko kašika bešamel sosa (tek toliko da prekrije dno).

Stavite spanać, pokušavajući da napravite gnezdo.

Unutra razbijte po jedno jaje. Ispecite zapečena jela u rerni, a pet minuta pre nego što izvadite, pospite alevom paprikom preko jaja i malo ementalera.

Zamrznut spanać sa jajima i sirom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: