Način pripreme
Prvi korak da bismo napravili indijsku Balti piletinu je da narendamo na sitno đumbir i beli luk.
Kocke paradajza pasiramo u pastu i pomešamo sa kuminom, kroijanderom, garam masalom, kurkumom, čilijem u prahu, kiselim mlekom i solju.
U šerpi zagrevamo ulje, dodajemo senf, a nakon što se prorprži 2-3 minuta, dodajemo lovorov list i isečeni luk.
Kada luk omekša dodajemo narendan đumbir i beli luk zajedno sa zelenim ljutim paprikama i kuvamo oko 10 minuta. Ako jelo počene da gori, sipamo malo vode.
Sipamo smesu od paradajza i kuvamo, dok se ne zgusne i ne dobije se masala pasta, mešajući s vremena na vreme.
Dodajemo piletinu, promešamo dobro u masala pasti, smanjujemo toplotu i pokrivamo poklopcem ukusnu pileću janiju.
Kuvamo oko 20 minuta, a ako je neophodno možemo ponovo da sipamo malo vode.
Nakon što je ljuta piletina gotova, dodajemo malo bibera, soka od limuna i promešamo.