Ranč piletina

Vladka PanaiotovaVladka Panaiotova
Inovator
2391404
Ranč piletina
Fotografije: Raina Agova
1 / 2
08/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Ako ne spremite ovu ranč piletinu, celu noć ćete je sanjati"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada ili oko 600 g
  • biber
  • so
  • maslac - 60 g
  • Za ranč začin
  • suva mirođija - 1 kaščica
  • luk - 1 kašika, u granulama
  • beli luk - 1 kašika, u granulama
  • suvo mleko - 1 kašika
  • peršun - 1 kašika
  • so
  • kornfleks - 1 šolja
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se posole, posipaju se biberom i alevom paprikom, mažu se istopljenim maslacem i uvaljaju se dobro u ranč začin, ređaju se namazanu posudu za pečenje.

Odozgo se prelivaju blago istopljenim maslacem. Peku se oko 30 minuta na 180 stepeni.

Rerna u početku treba da je na većoj temperaturu, a posle na manjoj.

Ranč začin se sprema tako što se kornfleks samelje i promeša dobro sa drugim začinima.

Dobro je da pileće grudi budu osušene.

Ako se uz ranč začin dodaju jednake količine majoneza i kiselog mleka, dobija se sjajan sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: