Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Kokosov paj sa kajsijama (bez glutena)

Kokosov paj sa kajsijama (bez glutena)

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kokosov paj sa kajsijama (bez glutena)7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Kokos, kajsije i čokolada - kombinacija na koju nema šanse da ostanete ravnodušni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • med - 3 supene kašike, puni
  • kiselo mleko - 130 g
  • kokosovo ulje - 3 supene kašike, istopljeno
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kokosovo brašno - 125 g
  • čokolada u kapljicama - 50 g
  • kajsije - 6 komada
  • badem - filiran
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i med.

Dodajte jedno za drugim kiselo mleko, maslac (prethodno istopljen), prašak za pecivo i kokosovo brašno, mešajući kašikom.

Kalup u kom ćete peći obložite papirom za pečenje.

Moj kalup je pravougaoni, sa dimenzijama 16x26 cm.

Sipajte smesu za paj u posudu za pečenje i pomoću obrnute strane kašike oblikujte osnovu, lagano pritiskajući.

Možete to da uradite i prstima.

Takođe oblikujte i mali bord.

Osnovu za paj pospite čokoladnim kapljicama, odvajajući mali deo njih kojim ćete napuniti kajsije.

Operite i posušite kajsije. Isecite ih na dve polovine i poređajte ih na testo.

U svaku kajsiju stavite po nekoliko kapljica čokolade.

Kolač pospite filiranim bademima i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170°С 20-25 minuta dok se blago ne zapeče.

Gotov paj ohladite i nakon toga pospite s malo šećera u prahu.

Kokosov paj sa kajsijama (bez glutena) je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: