Način pripreme
Ogulite patlidžan i tikvicu. Isecite ih na kockice. Posolite patlidžan i ostavite ga na otprilike sat vremena da se ocedi. Kad je gotov, isperite vodom i posušite.
Sitno iseckajte luk, šargarepu i beli luk.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli na umerenoj temepraturi. Propržite na otprilike 2 minute luk, šargarepu i beli luk.
Dodajte patlidžan i pržite otprilike 10 minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvima proizvođača.
U povrće dodajte i iseckanu tikvicu. Pržite otprilike 2 minute i dodajte paradajz. Začinite solju, šećerom i bosiljkom.
Kuvajte sos na umerenoj temepraturi otprilike 10 minuta. Dodajte u sos pene i dobro izmešajte kako bi se dobro pomešali.
Servirajte tako što pospete krupno izrendanim parmezanom.
Testenina sa tikvicama i patlidžanom je mnogo ukusna.