Pikantne džigerice u korama

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621832k120
Pikantne džigerice u korama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
08/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ukusnije za jelo džigerice od ovih nećete naći, zato zasučite rukave i neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 250 g
  • mleveno meso - 100 g (mešavina)
  • paprike - 2 komada, zelene
  • paprike - 1 komad, crvena
  • luk - 1 glavica
  • pečurka - 150 g, marinirane
  • kačkavalj - otprilike 50 g
  • sos paradajz - 5 - 6 supenih kašika (ili sos paradajz)
  • kore za pitu - 6 listova
  • čubar
  • crni biber
  • so
  • ulje
  • peršun
  • ljuta paprika
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike krupno naseckajte i kratko propržite. Dodajte pečurke, krupno iseckan luk i pržite dok povrće ne omekša.

Dodajte mleveno meso i mešajte dok se ono ne prevori u mrve. Skinite sa vatre. U drugom tiganju ispržite džigerice uvaljane u brašno. Prebacite smesu od povrća u njih.

Dodajte sos paradajz, čubar, crni biber, so po ukusu i izmešajte. Nakon minutu skinite sa ringle i ostavite da se blago ohladi.

Uključite rernu na 180 stepeni samo na donji grejač. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Od kora oblikujte tri čamca tako da svaki bude sa po dva lista.

Bez mazanja poređajte ih u tepsiju. Napunite ih blago ohlađenom smesom. Na smesu stavite sitno iseckan kačkavalj. Stavite ih da se peku.

Nakon 5 minuta pečenja uključite rernu na donjem i gornjem grejaču. Pecite još otprilike 15 minuta ili dok kore ne dobiju prijatnu boju.

Gotovo meze uz pivo pospite peršunom i ljutom paprikom.

Pikantne džigerice u korama su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: