Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Milibrot»Jednostavan milibrot sa mikserom bez mešenja

Jednostavan milibrot sa mikserom bez mešenja

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Jednostavan milibrot sa mikserom bez mešenja
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Neverovatni milibroti koje možete da pripremite još danas"

Potrebni sastojci

  • Proizvodi za 2 srednja milibrota
  • mleko - 300 ml, toplo
  • šećer u prahu - 100 g
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • brašno - 550 g
  • jaja - 3 komada
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • limun - 1 komad, kora, izrendana
  • ulje - 80 ml
  • nadev
  • lešnici - 200 g
  • kakao - 5 supenih kašika, organski
  • šećer u prahu - 10 supenih kašika
  • sveže mleko - 2 - 3 supene kašike
  • glazura
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • bademi - filirani, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept za ukusan milibrot je jednostavan, zato što je bez mešenja. U dovoljno veliku činiju, kako bi moglo da naraste, se stavljaju prosejano brašno, so i šećer, jaja i sveže mleko, vanila i kora od limuna.

U drugu posudu se stavlja deo toplog svežeg mleka, kvasac, malo šećera i nekoliko kašika brašna da se dobije gusta pasta. Dobro se promeša i ostavlja se da se aktivira na otprilike 1 sat.

Smesa se zatim dodaje u veliku činiju u ostale sastojke. Mešalicama miksera se zamesi testo za milibrot. Na kraju se dodaje ulje i meša se špatulom da se dobije homogena smesa. Dobija se glatko testo i bez ručnog mešenja testa se ostavlja u velikoj posudi sa mogućnošću da nadođe, okrije se streč folijom.

Stavlja se da nadođe u frižideru preko noći, otprilike 14 sati da nadođe. Zatim se izvadi testo iz frižidera, ostavlja se na 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Testo se podeli na dva dela i rukama se raspoređuje po kuhinjskoj radnoj površini, prethodno premazanoj masnoćom, sipa se nadev koji ste prethodno umešali u posudi od mlevenih lešnika, kakaa, svežeg mleka i šećera i uvije se u rolat.

Tako dobijeni milibrot rolat se odseče nožem po dužini i uviju se obe polovine jedna u drugu. Sa pletenicom se može improvizovati. Milibroti bez mešenja se stavljaju u odgovarajuće kalupe prethodno obložene papirom za pečenje i ostavlja se na još 2 sata da nadođe.

Milbiroti se stavljaju hladnu rernu i uključuje se na 180 stepeni, čim rerna postigne željene stepene, milibroti se premazuju umućenom mešavinom jaja, svežeg mleka i ulja i posipa se filiranim bademima.

Jednostavni milibrot sa mikserom i bez mešenja se peče otprilike 40 minuta. Ostavlja se da se u potpunosti ohladi pre sečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: