Način pripreme
Izlomite kvasac u 50 ml vode. Dodajte šećer i izmešajte. Pokrijte i ostavite kvasac da se aktivira.
U brašnu napravite udubljenje i sipajte vodu i maslinovo ulje. Dodajte aktivirani kvasac i so. Umesite meko testo koje se ne lepi. Stavite ga u nabrašnjenu posudu i pokrijte streč folijom. Ostavite testo da udvostruči svoju zapreminu.
Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte nadošlo testo u veliki pravougaonik. Isecite ga na 5-6 širokih traka po dužini.
Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte jednu traku u veoma tanak pravougaonik. Na kraj pravougaonika na dugačku stranu stavite izrendanu mocarelu.
Uvijte u stegnutu rolnicu. Uvijte u puža i stavite u nauljenu tepsiju.
Tako uradite i sa ostalim trakama. Picu obilno namažite paradajz sosom.
Pospite suvim bosiljkom, parmezanom i sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Ispecite picu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30-35 minuta.
Garnirajte svežim bosiljkom.
Uvijena pica Margarita je mnogo ukusna.