Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Pogače»Pogača margarita sa pečurkama

Pogača margarita sa pečurkama

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Pogača margarita sa pečurkama
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
20/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Mnogo ljudi ne priznaje pogaču bez nadeva! Ako ste i vi među njima, ova ukusna pogača sa izuzetno bogatim nadevom je samo za vas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • voda - 150 ml
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 1/2 šolje, istopljeni
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 2 kašike
  • Za nadev
  • pečurke - 500 g
  • maslac - 4 kašike, istopljeni
  • praziluk - 3 struka
  • beli luk - 4 čena
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev: U zagrejanom ulju ispržimo usitnjen praziluk, dodajemo isečene pečurke, istucan beli luk, sok od limuna, biber i so. Dinstamo kratko i smanjujemo ringlu, kuvamo dok ne ostane na masnoći. Ohladimo.

U posudi prosejemo brašno i dodajemo ulje, istopljen maslac, so, jaje i vodu, nakon toga zamesimo srednje meko testo. Podelimo ga na 3 jednaka dela i ostavljamo 30 minuta da odstoji.

Od svake lopte razvijamo koru veću od posude u kojoj ćemo peći, tako da nam krajevi koji izlaze ostaju za uvijanje nadeva. Mažemo prvu koru istopljenim maslacem i preko nje stavljamo drugu koru, radimo isto i sa trećom, ređajući kore u posudu za pečenje.

Ohlađeni nadev raspoređujemo preko kora, stavljajući u centar posude za pečenje posudicu okrenutu naopačke i raspoređujemo ga u prsten oko nje. Počinjemo da preklapamo krajeve naunutra ka posudici, zavijajući nadev u rolat. Oštrim nožem pravimo razreze na rolatu na rastojanju od 5 cm jedan od drugog.

Mažemo umućenim žumancem, u koje smo dodali kašiku ulja i 2 kašike svežeg mleka. Posipamo semenom maka.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni. Nakon što izvadimo pogaču iz rerne premažemo je maslacem i pokrivamo krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: