Način pripreme
Za nadev: U zagrejanom ulju ispržimo usitnjen praziluk, dodajemo isečene pečurke, istucan beli luk, sok od limuna, biber i so. Dinstamo kratko i smanjujemo ringlu, kuvamo dok ne ostane na masnoći. Ohladimo.
U posudi prosejemo brašno i dodajemo ulje, istopljen maslac, so, jaje i vodu, nakon toga zamesimo srednje meko testo. Podelimo ga na 3 jednaka dela i ostavljamo 30 minuta da odstoji.
Od svake lopte razvijamo koru veću od posude u kojoj ćemo peći, tako da nam krajevi koji izlaze ostaju za uvijanje nadeva. Mažemo prvu koru istopljenim maslacem i preko nje stavljamo drugu koru, radimo isto i sa trećom, ređajući kore u posudu za pečenje.
Ohlađeni nadev raspoređujemo preko kora, stavljajući u centar posude za pečenje posudicu okrenutu naopačke i raspoređujemo ga u prsten oko nje. Počinjemo da preklapamo krajeve naunutra ka posudici, zavijajući nadev u rolat. Oštrim nožem pravimo razreze na rolatu na rastojanju od 5 cm jedan od drugog.
Mažemo umućenim žumancem, u koje smo dodali kašiku ulja i 2 kašike svežeg mleka. Posipamo semenom maka.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni. Nakon što izvadimo pogaču iz rerne premažemo je maslacem i pokrivamo krpom.