Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudlice sa smeđim šećerom

Štrudlice sa smeđim šećerom

Štrudlice sa smeđim šećerom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Pisano je u Kulinarskoj bibiliji - od štrudlica sa smeđim šećerom vi dobijate duplu porciju"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g /1 pakovanje/
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • vanila - 1
  • cimet - 1 kašičica
  • jabuke - 1 kg
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ogulite jabuke. Izrendajte ih na krupno rende. Dobro iscedite sok. Stavite cimet, vanilu i dobro izmešajte.

Izvadite i raširite pakovanje sa korama. Uzmite jednu koru, pospite uljem.

Na nju stavite drugu koru i ponovo pospite uljem. Stavite treću koru odozgo.

Pospite uljem, jabukama i smeđim šećerom (moje jabuke nisu bile mnogo slatke i stavila sam po 2 supene kašike šećera).

Uvijte dugački deo u rolat.

Stavite u tespiju rerne koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Na ovaj način uradite sve kore dok ne potrošite količinu.

Gotove tompuse odozgo pospite uljem i sa malo šećera.

Zagrejte rernu na 200°C i pecite štrudlu dok se ne dobije zlatasta boja.

Sačekajte da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Štrudlice sa smeđim šećerom su čudesne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: