Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Piletina u tiganju sa pireom od leblebije i crvenim sočivom

Piletina u tiganju sa pireom od leblebije i crvenim sočivom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Piletina u tiganju sa pireom od leblebije i crvenim sočivom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Toliko će vam se dopasti da nećete želeti da delite ni sa kim"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada, od bataka (bez kože)
  • Marinada
  • senf - 1 supena kašika
  • crni biber - 1 kašičica
  • crni biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • Za pire
  • crveno sočivo - 150 g
  • leblebija - 150 g
  • so
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje
  • mladi beli luk - 1 struk
  • paprike - 2 - 3 pečene, crvene
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka za marinadu umutimo smesu kojom dobro premazujemo šnicle i ostavljamo u frižideru na barem 2 sata.

Šnicle pravimo na gril tiganju ili običnom. Budu izuzetno ukusne i sočne.

Skuvamo sočivo i leblebiju posebno, s obzirom na to da imaju različito vreme kuvanja. Možete koristiti i leblebiju iz tegle, a crveno sočicvo je zaista brzo gotovo - za otprilike 15 minuta. Procedimo sastojke, ali nemojte žuriti da bacite vodu od njihovog kuvanja.

Stavljamo sastojke, iseckani beli luk, maslinovo ulje i pasiramo. Vodom koju smo sačuvali od kuvanja, razređujemo pire dok se ne dobije neophodna gustina.

Crvene paprike se savršeno kombinuju sa ovim pireom, tako da možete da ih dodate direktno i da ih pasirate ili da ih koristite za ukras/garniranje.

Poslužujemo pile i pire sa sosom po izboru ili sa zelenom salatom. U ovom slučaju sam garnirala pastom od krem sira, belog luka i sušenog paradajza i čipsa od kačkavalja.

Piletina u tiganju sa pireom od leblebije i crvenog sočiva je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: