Način pripreme
Od nabrojanih sastojaka za marinadu umutimo smesu kojom dobro premazujemo šnicle i ostavljamo u frižideru na barem 2 sata.
Šnicle pravimo na gril tiganju ili običnom. Budu izuzetno ukusne i sočne.
Skuvamo sočivo i leblebiju posebno, s obzirom na to da imaju različito vreme kuvanja. Možete koristiti i leblebiju iz tegle, a crveno sočicvo je zaista brzo gotovo - za otprilike 15 minuta. Procedimo sastojke, ali nemojte žuriti da bacite vodu od njihovog kuvanja.
Stavljamo sastojke, iseckani beli luk, maslinovo ulje i pasiramo. Vodom koju smo sačuvali od kuvanja, razređujemo pire dok se ne dobije neophodna gustina.
Crvene paprike se savršeno kombinuju sa ovim pireom, tako da možete da ih dodate direktno i da ih pasirate ili da ih koristite za ukras/garniranje.
Poslužujemo pile i pire sa sosom po izboru ili sa zelenom salatom. U ovom slučaju sam garnirala pastom od krem sira, belog luka i sušenog paradajza i čipsa od kačkavalja.
Piletina u tiganju sa pireom od leblebije i crvenog sočiva je mnogo ukusna.