Način pripreme
U šerpi istopite maslac, šećer i med.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. U posebnoj posudi umutite jaja i u njih dodajte cimet i kakao.
Dobro izmešajte i pažljivo dodajte smesu od maslaca. Sve umutite mikserom. Prosejte brašno sa sodom i praškom za pecivo i dodajte ga u tečnu smesu.
Ponovo izmešajte, ali ne mikserom.
Sipajte testo u prethodno nauljen i nabrašnjen kalup za kolače ili u običnu tepsiju.
Poređajte orahe odozgo i pecite kolač 40 minuta u umereno zagrejanoj rerni. Kada se ohladi, obilno ga pospite šećerom u prahu.
Napomena: Vanilin šećer može da se dobije tako što u teglu sa najobičnijim šećerom stavimo mahunu vanile i ostavimo je na 2 dana.
Možete da koristite i dve kesice vanile umesto mahune vanile.
Medeni kolačić je veoma ukusan!