Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Sos za ribu»Tilapija sa sosom od šafrana

Tilapija sa sosom od šafrana

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Tilapija sa sosom od šafrana
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Mnogi zdravi recepti su dosadni. Međutim, ovaj nije. Evo kako možete napraviti ukusno i dijetalno jelo sa ribom!"

Potrebni sastojci

  • tilapija - 4 fileta, bez kože i kostiju
  • beli bbier - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 4 prstohvata
  • limun - 1 komad
  • SOS OD ŠAFRANA
  • luk - 200 g
  • šafran - 2 prstohvata, dlačice
  • riblji bujon - otprilike 300 ml
  • skrob - 1 supena kašika
  • ceđeno mleko - 100 g
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • maslac - 30 - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte luk i stavite ga da se polako karamelizuje i omekša u maslacu na umerenoj do slaboj vatri. Hidrirajte šafran u 50 ml bujona (toplog). Riblje filete začinite solju, biberom, maslinovim uljem i limunovim sokom.

Nakon otprilike 10 minuta sipajte hidrirani šafran sa vodom i izmešajte. Sipajt ostali bujon i kuvajte otprilike 10 minuta dok se tečnost ne redukuje skoro do pola.

Za isto vreme skuvajte i ribu tilapiju, tako što je stavite na pari na 12-15 minuta u zavisnosti od debljine fileta.

Ako više volite, možete zapeći ribu u tiganju.

Pasirajte gotov sos, začinite solju i biberom i pomešajte sa ceđenim mlekom. Ako je suviše redak, ja zgušnjavam sa malo skroba, rastvorenog u vodi i kuvam još nekoliko minuta.

Poslužite raskošnu belu i krhku ribu sa aromatičnim sosom od šafrana.

Po želji pospite dodatno filete lepim maslinovim uljem.

Prijatno sa tilapijom sa sosom od šafrana!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: