Način pripreme
Rernu podesita za pečenje odozgo i zagrejte je. Rešetku podignite skoro do vrha.
Dok se rerna greje, možete pripremiti smesu. U činiju stavite rendan parmezan. Zatim mu dodajte suve začine i dobro promešajte. Nakon toga dodajte majonez, sok od limuna i meki maslac. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Kad se rerga zagreje, sasvim malo premažite dno tepsije, pa poređajte filete ribe. Ribu pecite 3-4 minuta. Ako su fileti deblji, može još jedan minut duže da se peku.
Ribu izvadite, okrenite i pecite i sa druge strane oko 3-4 minuta. Izvadite iz tepsije i rasporedite dobijenu smesu preko fileta.
Vratite u rernu i pecite dok se ne uhvati zlatkasta ora /oko 20 - 30 minuta/.
Kada je riba gotova, stavite filete u tanjire i poslužite sa sezonskom salatom.
Dobili ste veoma ukusno, brzo i lako jelo.