Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa leblebijama

Svinjetina sa leblebijama

Svinjetina sa leblebijama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"A vi koliko često kuvate sa leblebijama? Ako je retko, ispravite ovu grešku uz ovo jelo sa svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz pire - 100 g
  • leblebije - 500 g
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • majčina dušica
  • belo vino - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebije natopite 24 sata u vodi.

Operite meso i isecite ga na male zalogaje. Zapržite ga u ekspres loncu.

Dodajte luk, isečen na sitno i šargarepe na kolutove. Zapržite dobro i stavite leblebije (prethodno isceđene).

Dodajte paradajz pire i alevu papriku. Sipajte vino i sačekajte 5 minuta.

Dodajte vodu i začine.

Zatvorite poklopac i kuvajte 35-40 minuta.

Sačekajte da izađe para i otvorite poklopac. Servirajte jelo dok je toplo.

Svinjetina sa leblebijama je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: