Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Anđeoski kolač sa belancima

Anđeoski kolač sa belancima

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Anđeoski kolač sa belancima
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Anđeli pevaju čim shvate da se kod kuće sprema ovaJ raskošan kolač sa belancima"

Potrebni sastojci

  • belanca - 300 g (10 komada)
  • šećer - 390 g
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • kora limuna - od 1 limuna
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se umute sa polovinom šećera u čvrst sneg. Dodaju se vanila, so i ulje. Smesa se meša.

Brašno se proseje zajedno sa praškom za pecivo. U njega se dodaje preostali šećer.

Suva smesa se dodaje u belanca, pri čemu se meša špatulom. Na kraju se dodaje i narendana kora limuna.

Kalup za kolač se namaže uljem.

Sipa se polovina smese. Preko nje se posipa kakao i kalup se dopuni preostalom smesom za kolač.

Ovaj anđeoski kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 40-45 minuta.

Ispečeni domaći kolač se ohladi na rešetki.

Nek vam je slatko uz anđeoski kolač sa belancima - jedan raskošan kolač!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: