Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći batačići sa soja sosom i belim lukom

Pileći batačići sa soja sosom i belim lukom

ZoriZori
Guru
8932865k
Pileći batačići sa soja sosom i belim lukom
Fotografije: Zori
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Dajte ovamo soja sos, zato što imamo velike planove sa njim - obećavamo da ćemo i vama dati da probate"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1.5 kg
  • soja sos - 50 ml
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • beli luk - 10 celih čenova
  • voda - 50 ml
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći batačići se očiste, operu i ocede od vode u đevđiru.

Uzima se špric sa debelom iglom i puni se delom soja sosa. Njime se izbocka noga na 2-3 mesta. Proces se ponavlja dok se ne izbockaju svi pileći bataci.

Tako obrađene pileće noge se prebacuju u kesu za pečenje.

Nakon toga pileće noge se posipaju crnim biberom, alevom paprikom, dobro se izmešaju i na kraju se zalivaju ostalim soja sosom i uljem. Kesa se zaveže i stavlja se u frižider na nekoliko sati ili na celu noć.

Pre pečenja kesa se odvezuje, dodaje se malo vode i celi neoguljeni čenovi belog luka. Vezuje se konopčićem namenjenim za taj cilj i prebacuje se u tepsiju.

Pomoću čačkalice za zube kesa se izbocka sa gornje strane na pet-šest mesta, da se ne bi nadula za vreme pečenja.

Tepsija se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, na srednju rešetku i jelo se peče otprilike 40-45 minuta kada bi trebalo da su pečeni bataci gotovi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: