Način pripreme
Pileći batačići se očiste, operu i ocede od vode u đevđiru.
Uzima se špric sa debelom iglom i puni se delom soja sosa. Njime se izbocka noga na 2-3 mesta. Proces se ponavlja dok se ne izbockaju svi pileći bataci.
Tako obrađene pileće noge se prebacuju u kesu za pečenje.
Nakon toga pileće noge se posipaju crnim biberom, alevom paprikom, dobro se izmešaju i na kraju se zalivaju ostalim soja sosom i uljem. Kesa se zaveže i stavlja se u frižider na nekoliko sati ili na celu noć.
Pre pečenja kesa se odvezuje, dodaje se malo vode i celi neoguljeni čenovi belog luka. Vezuje se konopčićem namenjenim za taj cilj i prebacuje se u tepsiju.
Pomoću čačkalice za zube kesa se izbocka sa gornje strane na pet-šest mesta, da se ne bi nadula za vreme pečenja.
Tepsija se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, na srednju rešetku i jelo se peče otprilike 40-45 minuta kada bi trebalo da su pečeni bataci gotovi.
Prijatno!