bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pileća pašteta po starom francuskom receptu

Pileća pašteta po starom francuskom receptu

ZoritsaZoritsa
Početnik
666594k82
Pileća pašteta po starom francuskom receptu
Fotografije: Zoritsa
1 / 5
23/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Dajte Francuzima malo maslaca i ... oni će vas prijatno iznenaditi neverovatno ukusnom Pilećom paštetom po starom francuskom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • kravlji maslac - 60 g
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • konjak - 1/2 šolje
  • žalfija - nekoliko svežih listova
  • ruzmarin - 1 grančica
  • majčina dušica - suva
  • crni biber
  • so
  • francuski hleb - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i dobro operite džigerice pod mlazom hladne vode.

Ocedite ih i skuvajte ih u šerpi sa vodom i supenom kašikom soli.

Zagrejte maslinovo ulje i maslac u tiganju i dodajte sitno naseckan luk, beli luk i pečurke.

Ostavite ih da se dinstaju dok ne omeknu. Dodajte u njih konjak, grančicu ruzmarinu i nekoliko krupno naseckanih listova žalfije.

Stavite u blender dinstano povrće i skuvane džigerice, dodajte crni biber, so, suvu majčinu dušicu po ukusu i 1 - 2 supene kašike bujona u kom su se kuvale džigerice.

Pasirajte dok se ne dobije homogena smesa.

Prebacite u teglice i čuvajte u frižideru.

Servirajte paštetu sa hrskavim francuskim hlebom.

Pileća pašteta po starom francuskom receptu je veoma ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: