Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Hajdučki krompir u ćeramidi

Hajdučki krompir u ćeramidi

ZoriZori
Guru
8932865k
Hajdučki krompir u ćeramidi
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ako je ovo bilo uobičajeno jelo hajduka, nemojte se čuditi da je toliko muškaraca otišlo u šumu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • slanina - 250 g
  • kačkavalj - 200 g
  • kiseli krastavčići - 6 komada
  • pečurke - 6 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 5 kašika
  • ljute paprike - 3 - 4 komada
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • mirođija - 1 veza
  • peršun - 1/2 veze
  • ljuta aleva paprika - opciono
  • paradajz - 1 komad, za dekoraciju
  • limun - 1 komad, za aromatiziranje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i šargarepu oljuštite, operite i isecite na trake. Pečurke očistite, operite i isecite na kriške. Kisele krastavce i slaninu isecite na trakice.

U bakarni tiganj ili tiganj sa debljim dnom sipajte ulje i redom dodajte da se proprže slanina, krompir, šargarepa, pečurke i na kraju ljute papričice i kiseli krastavčići.

Kada su napola gotovi, posolite po ukusu, dodajte biber, seckanu mirođiju i po želji ljutu alevu papriku.

Rasporedite jelo, zajedno sa sosom koji se formirao, u dve ćeramide.

Stavite ćeramide u hladnu rernu na sredinu i uključite je na 180 stepeni sa ventilatorom da se peku.

Kada je jelo pečeno, posle 30-ak minuta, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se on zapeče.

Na kraju servirajte pečeni krompir sa peršunom i ukrasite kriškama paradajza i limuna. Po želji pospite ljutom alevom paprikom za pikantniji ukus.

Ne zaboravite dobro ohlađeno belo vino ili pivo.

Hajdučki krompir u ćeramidi je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: