Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Haringa usoljena u domaćim uslovima

Haringa usoljena u domaćim uslovima

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Haringa usoljena u domaćim uslovima
Fotografije: Sergei Anchev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Volimo haringu, a sada postoji način da je čuvamo do mesec dana, pa ćemo sledeći put kada odemo na pijacu kupiti više"

Potrebni sastojci

  • haringa - 1 kg, očišćena, bez glava
  • morska so - 60 g
  • maslinovo ulje - 1/2 l, ekstra devičansko
* merne jedinice

Način pripreme

So rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata.

Izvadite je i dobro ocedite.

Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu.

Dodajte maslinovo ulje da prekrije mariniranu ribu i zatvorite poklopac.

Ovako pripremljena domaća usoljena haringa ima rok trajanja od 1 meseca ako se čuva na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti